Alzinar amb marfull

Als vessants obacs baixos hi creix un alzinar amb un estrat arbori dens. El marfull domina l’estrat arbutiu, però també hi trobem altres espècies com ara Coronilla emerus, Arbutus unedo, Asparagus acutifolius.
L’estrat lianoide esta format per espècies enfiladisses diverses com ara Rubia peregrina, Smilax aspera i Hedera helix. A nivell de terra ja practicament no hi arriba llum. Les condicions d’humitat afavoreixen la presència de varies espècies de falgueres com ara Asplenium adiantum-nigrum, Asplenium trichomanes, Polypodium vulgare, Polystichum… Tapissant les roques humides hi creix Ramonda myconi.
Es tracta d’una comunitat formada per espècies que adopten estrategies diverses per encarar els moments de sequera. Des de l’esclerofilia (fulles coriàcies, endurides i petites) de les alzines fins a la malacofil·lia dels marfulls, arboços…(fulles gruixudes, blanes que en condicions de sequera s’arruguen, s’esgrogueeixen o bé queden penjant com a conseqüència de la pèrdua de turgència dels pecíols.