Prats subalpins

Per sobre del límit del bosc, situat en aquest vessant aproximadament als 2200m, s’hi estenen els prats de pastura. Es tracta d’un mosaic de prats adaptat a la morfologia del relleu càrstic pròpia dels massisos calcaris, com ara el port del Comte. Mentre que a les carenes exposades al vent s’hi fan prats pedregosos, oberts dominats per Carex curvula a les dolines, petites depressions del terreny s’hi fan prats densos dominats per Festuca gautieri.

P6091644 (FILEminimizer)

A l’hivern els episodis de vent eliminen la capa de neu que actua com a aïllant tèrmic de les zones més exposades mentre que l’acumula a les petites clotades. Són prats subalpins degut a la presència d’espècies de latituds septentrionals adaptades a les baixes temperatures pròpies d’indrets elevats.
En aquest punt ubicat en una àmplica carena, per sobre dels 2300m, s’hi fa un prat poc dens dominat per Carex curvula i la gramínia Helictotrichon sedenense. Hi trobem algunes mates de Thymus serpyllum i Helianthemum. Hi trobem força espècies pròpies de les zones pedregoses d’alta muntanya com ara Saxifraga oppositifolia, Saxifraga moschata, Ranunculus parnassifolius, Galium pyrenaicum, Minuartia verna, etc
Altres espècies herbàcies presents són Anthyllis vulneraria, Anthyllis montana, Aster alpinus, Antennaria dioica, Lotus corniculatus, Gentiana, Oxytropis, Pedicularis pyrenaica, etc.